Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014


''Η φάση είναι ΖΝ''
#graffitichallenge, Opium,Ser, Nemo.

Ο κόσμος έχει πολλά ψυχολογικά.
Και είναι λογικό αφού δεν πατάμε πια το χώμα με γυμνά πόδια ούτε κόβουμε φρούτα απ`τα δέντρα.
 Ο τύπος που έφτιαξε το φέισμπουκ και γάμησε τις ζωές μας, αλλά έκανε την επικοινωνία μας πιο εύκολη, τον Αύγουστο ξεκίνησε το άις μπάκετ τσάλεντζ, δηλαδή μπουγελώθηκε με ένα κουβά νερό... άλλη μαλακία πάλι και τούτη. Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ (ξέρω γω πως τον ελένε), είναι το πρότυπο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, και γιατί όχι άλλωστε, έχει τόσα πολλά γκάφ χωρίς να κάνει τίποτα. Γιαυτό οι χρήστες του φέισμπουκ άρχισαν να αυτομπουγελώνονται και αυτοί. Τι πιο λογικό; ρητορικό το ερώτημα. Πίσω απ`αυτήν την μαζοχιστική πράξη κρυβόταν ένας καλός σκοπός, και καλά όποιος μπουγελωνόταν έδινε και ένα ποσό για την έρευνα και τη θεραπεία κάποιας ασθένειας. Πολύ λογικό.
Στη λογική του άις μπάκετ τσάλεντζ ξεκίνησε και το ραπ τσάλεντζ, ο Χαρμάνης, απ`τους Ζωντανούς Νεκρούς. Οι ΖΝ είναι ένα ραπ συγκρότημα αμερικάνικου τύπου, Γου Τανγκ Κλάν φάση, πού άκουγαν οι συνομήλικοι μου όταν ήμασταν έφηβοι. Σε νεαρότερη ηλικία, εγώ άκουγα Τέρορ έξ Κρού και Ημισκούμπρια αλλά όταν βγήκαν αυτοί οι ΖΝ είχα ήδη φύγει στον Σαν ρα και τον Ραμμ Ελλ Ζεί. Αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία εκτίμησα και τους ΖΝ για τό φαν που προσφέρουν.
Ξέφυγα όμως απ`το θέμα-
Στο ραπ τσάλεντζ, (θα γράψει η ιστορία) διάφοροι, τραγουδούσαν γρήγορα σαν να μιλάνε, βρίζοντας και κάνοντας μπόλικες αυτοαναφορές, βιντεοσκοπόντας τους εαυτούς τους. Στην συνέχεια διοχέτευαν τα βίντεο στον ιστοχώρο του Γιούτιούμπ. Αυτό άλλωστε ζήλεψαν και οι γκραφιτάδες που ανήκουν στην ίδια υποκουλτούρα του χιπ χοπ.
Ο Ναρ με προκάλεσε να κάνω κάτι ανάλογο αλλά και οι 2 μας επιλέξαμε να το κάνουμε απλά με μια φωτογραφία για να μην φάμε χρόνο απ`την ζωή σας.  
Αν χάσατε χρόνο διαβάζοντας αυτό το κείμενο, περαστικά σας! 
Με την σειρά μου προκαλώ τον This is Opium από Fola και λάθως, Ser απο Wof και Nemo απο FBI...