Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 20:00 εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής των Cacao Rocks και This Ιs Οpium με τίτλο ZADIG. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου . 

Στην πρώτη τους συνεργατική έκθεση οι Cacao Rocks και This Ιs Οpium παρουσιάζουν μια σειρά από ζωγραφικά έργα με αναφορές στο μυθιστόρημα του Βολταίρου “ΖΑDIG”. 

¨To βράδυ, όταν η ίριδα των ματιών μου γίνεται ένα με τους πολύχρωμους, γεωμετρικούς και απόλυτα φτερωτούς ρόμβους του παπαγάλου, αφήνω τη ζωγραφιά της αιώρας μου και ακολουθώντας τη φωτεινή πορεία του Ωρίωνα και του Σείριου, τρυπώνω στον μικρό έναστρο φεγγίτη του μουσαμά, πάνω δεξιά. Από κει, βλέπω τα δάκρυα του Ζαντίγκ να χύνονται στα ανεστραμμένα νερά της απιστίας της Αζόρας.

Τότε, γλιστρώντας στο ρυάκι του σκοτεινού γαλαξία με τις μικρές φωτίτσες, πέφτω πάνω στο γιγάντιο σκαθάρι. Εκείνο φεύγοντας ορμητικά για την Κασσιόπη, σκοντάφτει πάνω στα μισοάδεια σπρέι και βάφει τη ράχη του με λαμπερά κόκκινα χρώματα. Αφήνοντας το άσπρο του τοίχου πίσω του, ισορροπεί πάνω στη μαύρη κορνίζα, παραμονεύοντας τον Ζαντίγκ στο δίπτυχο ρόδινο δάσος της σοφίας. Το πέρασμα του δυνατού αλόγου και της κουτσής σκυλίτσας αποτυπώνεται στα αχνάρια της λογικής.

Μια μικρή μαύρη λαμπερή σταγόνα αγωνίας πέφτει στο κάτω μέρος του πίνακα. Ο νάνος κοιτάζει με απόγνωση την απειλητική αυγή. Πρέπει να προλάβει πριν η κόκκινη στάλα στεγνώσει πάνω στον καμβά. Οι ρίζες του δέντρου της ζωής λιώνουν μέσα στο ποτάμι της μοίρας ... "Το σώμα και η ψυχή", είπε ο βασιλιάς στον Ζαντίγκ, "Το πνεύμα και η ψυχή" αποκρίθηκε ο Ζαντίγκ. 

Τα δύο έναστρα άλογα είναι έτοιμα να αγωνιστούν κάτω από τα πολυεδρικά κρυστάλλινα δάκρυα της αγάπης. Ποιο θα κερδίσει τη μετέωρη κορώνα της μοίρας; Ποιο θα κερδίσει την Αστάρτη;

Τα στένσιλ μπερδεύονται με τα ακρυλικά και το γαλάζιο εναλλάσσεται με τριγωνικούς πορτοκαλί, κίτρινους και πράσινους σχηματισμούς. Ένα μικρό άνθος ξεπροβάλλει μέσα από τους γεωμετρικούς όγκους. Το δάκρυ γίνεται το πιο λαμπερό διαμάντι και ο Ζηλόφθονος θα βουλιάξει στην κακία του. Η ειρήνη και η αγάπη βασιλεύουν στη γη κι εγώ, νανουρίζομαι στην ξύλινη αιώρα μου¨.
Η γάτα η Κοκό, για την αντιγραφή Μαρίνα Β.

Τη μουσική της έκθεσης έχουν επιμεληθεί οι Ιωσήφ Παπαδόπουλος, Γιώργος Αθανασίου, Χρήστος Κρητικός και This Ιs Οpium. Την μίξη και παραγωγή επιμελήθηκε ο Γιώργος Αθανασίου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Μαρτίου – 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – τέλος Απριλίου 2014
SARRI 12 GALLERY ,Σαρρή 12 Ψυρρή
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 12:00 – 17:00
e-mail: gallery@sarri12.com www.sarri12.com 

LINKS:
http://www.flickr.com/photos/cacaorocks
http://www.flickr.com/photos/thisisopium
http://www.sarri12.com/